Tuesday, July 31, 2012

j0m rem0ve facebook timeline same2...

assalamualaikum w.b.t....
bila bukak je facebook hari ni..


wah...!!! terkejut aku
tengok-tengok fb aku dah jadi timeline..
bila masa pulak la aku tukar ni???
rimas tengok....
terasa macam budak baru belajar nak bertatih...
xtahu katne nak tgk notification,
xtahu katne nak tgk friend list....
tambah2 plk bila status jadik kiri kanan..
p0ning den!!

haaaaa......
kalian pun mesti ramai yg rimas sgt dgn timeline kan??
j0m kita same2 remove facebook timeline okeh
hohohhoooo....
sape nak try???
meh cni beratur dulu..
kehkehkehkehhhhhhhhhh....

mula2 skali....


and then ikut je instruction beliau okeh!!
selamat mencuba.....^_^


hepinya bila dah facebook kembali kpd asal.....

~@_@~





0limpik London 2012: Perancangan @ Kebetulan???

assalamualaikum w.b.t...

Pada lafaz "illa taf'aluuhu" Allah s.w.t memerintahkan untuk 
mengadakan saingan program tansiq iaitu penyatuan hati umat Islam dlm hal ini, umat Islam harus peka dgn permasalahan ini serta ulama Islam sbg pemegang amanah para rasul2 seharusnya bersatu utk memimpin & membangunkan program tandingan sedunia yg insyaAllah pasti akan menyaingi & menghancurkan program2 Freemason ini.


kalau sebelum ini kita heboh memperkatakan isu pohon Gharqad,
hari ini muncul pula isu menghina Nabi Musa a.s
semasa pembukaan Sukan Olimpik London 2012.
gambar tersebut dipercayai telah membuktikan 
penghinaan yg dibuat ke atas nabi Allah Musa a.s...


jika benar kita hendak memperingati ummah akan bahaya fitnah Dajjal, maka lakukanlah apa yg telah disarankan oleh Rasulullah. anjurkanlah kuliah mentadabbur surah al-kahfi pd malam jumaat. galakkanlah ummah membaca dan menghafaz 10 ayat pertama dari surah al-kahfi...itulah sebaik2 perlindungan drpd fitnah Dajjal laknatullah. ini kerana ia datang sendiri drpd Allah & RasuNya. 


Sayidina Umar Al-Khattab:"Allah beri kemenangan kpd kamu kerana musuh2 kamu itu kufur kpd Allah. apabila kamu berbuat dosa maka Allah berlepas tangan. siapa di antara kamu yg kuat dia memperolehi kemenangan. hendaklah kamu lebih takut kpd dosa kamu berbanding takutkan musuh."


kita sering berwaspada terhadap musuh2 agama,
namun kitaq lupa berwaspada terhadap diri kita sendiri...
dlm xsedar, tangan kitalah yg melakukan fitnah & kerosakan terhadap agama kita. Astaghfirullah....marilah sama2 kita kembali kpd alQuran & Hadis sebagai sumber keimanan kita...
dari situlah kita bangkitkan ummah yg menyanjung alQuran dan Hadis
sebagai ummah gemilang insyaAllah..!!!!

~@_@~

Monday, July 30, 2012

perginya se0rang ibu....

assalamualaikum w.b.t.....

kenangan yg mengubat kerinduan kami adik-beradik....

kasihnya ibu membawa ke syurga...
se0rg ibu umpama mentari yg sentiasa menyinari kehidupan setiap insan....
sungguh mulia pengorbanan se0rg ibu 
Rasulullah saw pernah bersabda yg diriwayatkan oleh Bukhari & Muslim
yg bermaksud:

Dari Abu Hurairah r.a, ia berkata telah dtg se0rg laki2 kpd Rasulullah maka ia berkata: "wahai Rasulullah, siapakah yg lbh berhak utk diberi penghormatan yg sebaik2nya?" Rasulullah menjawab, "IBUMU" ia berkata lagi, "kemudian siapa?"  Rasulullah menjawab "IBUMU" Dia berkata lagi kemudian, "kemudian siapa?" Rasulullah menjawab "IBUMU" dia bertanya lagi "kemudian siapa?" Rasulullah menjawab "AYAHMU"...

begitulah hebatnya kasih se0rang ibu....
kehilangan se0rg ibu 
seumpama layang2 yg telah t'putus talinya....
sedihnya bila kita tiada disaat arwah menghembuskan nafasnya yg terakhir.... 
tiada kata maaf yg dpt ku tuturkan saat pemergian
arwah kpd Ilahi...
hanya doalah mengiringi perjalanan beliau disana....

tanggal 2 jun 2012 mengubah segalanya....
pada tarikh inilah kami kehilangan ibunda ke-2 yg t'cinta...
arwahlah yg menjaga kami adik-beradik saat 
mak & ayah keluar mencari rezeki..

pemergian beliau disaat aku, kak, ngah n trah sedang berhempas pulas menjalani final exam di menara gading
membuatkan mak & ayah merahsiakan kematian arwah...
seminggu kemudian barulah aku dikhabarkan
hal ini oleh se0rg teman....
hanya airmata penemanku di waktu itu..

bertambah luluh hati ini bila adikku, trah
berkata dgn senyuman bahagia penuh b'harap,
"k.chik dah ada lesen kan? nanti raya ni....k.chik bawak keta kita sama2 pergi beraya di rumah mok ye nk?"
luruh hati ini saat m'dgr ayt yg keluar dr mulutnya...
sambil hatiku b'detik...
"wahai adikku....kalaulah engkau tahu akan kematian beliau, 
pasti xkan mekar senyuman bahagia di bibirmu itu...
mungkin hanya titis airmata menjadi pengganti senyuman tersebut..."

inna lillahi wa inna ilaihi r0ji'unnn....
sem0ga arwah mok ye ditempatkan di kalangan 
para mujahidah solehah..aminnnnn.....

~al-fatihah~


#antara kenangan terakhir beraya di rumah arwah bersamanya tahun lepas#

ngah bersama juadah raya yg dimasak arwah..


nasi himpit terakhir buat kami adik-beradik....

Ale & tasya...

n0 w0nder why....

assalamualaikum w.b.t.....

agak2nya brape yea p0inter kita??
heheheee....
pernah x kita bandingkan pointer kita dgn
kawan2 dari U lain??

time dalam latihan palapes,
pernah jugak saya tanya dak2 U**,
brape p0inter d0rang....
ada yg jawab
3.4...3.5...3.6....n ab0ve..
rata2 dorg dpt p0inter 3ab0ve...

tapi bila d0rg tanya pointer kami dak2 U*** ni....
jarang2 je yg jwb 3 ab0ve...
arrrrgghhhhh...!!!!!
malu beb....

tapi pernahkah kita tahu mcm mana
sistem penggredan setiap universiti???
haaaa.....
jeng jeng jeng.....
j0m kita tengok


akhir kalam,
tepuk dada...tanya akal
universiti mana yg lebih tinggi gred dia....

~@_@~

jom kita buat duit...^_~






prelaunchX Invitation: You're invited to join prelaunchX

# jom lah same2 tuai duit kat web ni....
   ia mudah saja....anda hanya perlu sign up kat web ni
 http://prelaunchx.com/x/sakinatunqalbiey
   lepas tu ajak la kawan ramai2 sign up bawah rangkaian kita....
   mudah je kan.....<3